top of page

Paraffinebad

Heeft u last van een beschadigde, droge of ruwe huid?

 

Dan is een paraffinebad in ons schoonheidssalon de oplossing!

Paraffinebad

Een woordje uitleg ...

 

Ruwe paraffine is een natuurlijk bestanddeel van ruwe olie en bestaat uit pure koolstofwaterverbindingen.

Vergelijk het best met een zachte was. Voor het maken van kaarsen of theelichtjes wordt bijvoorbeeld ook vaak paraffine gebruikt.

De paraffine die je in een schoonheidssalon tegenkomt, is vaak verrijkt met etherische oliën zoals bijvoorbeeld lavendel. Het wordt gebruikt als warme pakking voor gezicht, handen, voeten of het gehele lichaam.​

Bij de handverzorging wordt de paraffine zacht opgewarmd in een paraffinebad. Voor je je handen in dit warme paraffinebad dompelt, wordt er een zachte peeling aangebracht. 

Na twee tot vijf keer uw handen of voeten te hebben ondergedompeld worden uw handen of voeten ingepakt in plastic folie en voetschoenen en mag u lekker 15 minuten ontspannen.

Wanneer je je handen weer uit het bad haalt, stolt de paraffine meteen.​

Paraffinebehandeling

Je handen worden afgedekt met plastic en daar overheen gaat een zachte handschoen die de warmte moet vasthouden. Deze pakking moet een tiental minuten inwerken. Door de warme paraffine, die de huid helemaal afsluit, gaan de poriën openstaan. Op deze manier kan de handcrème goed intrekken.

Als laatste stap wordt de paraffine verwijderd. Daarna worden uw handen met een voedende crême ingemasseerd.

Na de paraffinebehandeling voelen je handen zijdezacht aan. Warme paraffine verzacht en hydrateert de opperhuid en de nagelriemen en maakt de huid elastischer, stimuleert de doorbloeding en verwijdert afvalstoffen en oneffenheden.

Paraffine zorgt ook voor een lichte dieptereiniging zodat je handen er verzorgd en jonger gaan uitzien. Het is een ideale verwennerij in de koude winterdagen!

 

Mensen die last hebben van een zeer droge huid, kloven of winterhanden krijgen weer zachte en soepele handen en voeten. Een paraffinebad is ook geschikt voor mensen met reumatische klachten. Vanwege de warmte zullen zij vermindering van klachten bemerken.

Paraffinebad stap 1
Paraffinebad stap 2
Paraffinebad stap 3
Parafinnebehandeling stap 4
bottom of page